Trykker Panini bevisst klistremerker i begrenset utgave eller sjeldne klistremerker?

Nei. Hver samling består av et antall klistremerker som trykkes på ett eller to utskriftsark. Disse arkene inneholder ett av hvert klistremerke og er trykket i samme antall som albumene. 

Når ble selvheftende klistremerker introdusert?

De selvheftende klistremerkene ble introdusert i 1971-72 Calciatori (fotballspillere) samlingen. Opprinnelig ble klistremerkene laget i tynn papp, og samlerne måtte lime dem inn i albumene. På slutten av 60-tallet ble det satt inn små dobbeltheftende trekanter, kalt celline, på baksiden av klistremerkene slik at de kunne settes inn i albumet uten lim.

Hvorfor har den originale utgaven av opp-ned spilleren rød genser, hvite shorts og svarte sokker med gul kant?

Slik at han ikke kan identifiseres med noe spesielt italiensk lag, og i prinsippet kan representere alle spillere. 

Hvilken spiller ble vist på omslaget til det første nummeret av Calciatori?

Den svenske spilleren Nils Liedholm, som på den tiden spilte for AC Milan og var en del av den legendariske angrepstrioen kjent som "Gre-No-Li" (sammen med Gren og Nordahl). 

Hvor mange klistremerkepakker produserer Panini i året?

Gjennomsnittlig har Panini produsert 1 milliard pakker i året de siste fem sesongene. Det tilsvarer 6 milliarder klistremerker! 

Hvor mange pakker ble solgt av den første Calciatori samlingen?

3 millioner som økte til 15 millioner året etterpå, og til 29 millioner året etter det. 

Hvem oppfant Panini samlingen?

Giuseppe Panini som grunnla selskapet i 1961, og tidligere drev Panini Brothers Newspaper Distribution Agency (1955). Broren Benito ble med i forretningsforetaket fra begynnelsen mens de to andre brødrene, Umberto og Franco, ble en del av selskapet i 1963. Giuseppe Panini døde den 18. oktober 1996 i en alder av 71. 

Når kom de første klistremerkene/kortene?

Det første kjente klistremerket/kortet var en del av en serie utgitt av Bognard trykkeriet i Paris i 1867 for å illustrere paviljonger under verdensutstillingen det året. De ble fulgt opp av Marquis of Lorne sigarettkort, dvs. bildene på kartongene brukt fra 1879 i USA for å forsterke sigarettpakkene av samme merke.

Hva er fifimatic?

Det er en automatisk pakkemaskin oppfunnet av Umberto Panini. Den samler klistremerkene (antallet avhenger av bestillingen) og pakker dem. Maskinen sender deretter ut eskene med klistremerkepakkene.

I hvilket år begynte Panini å utgi L’Almanacco Illustrato del Calcio Italiano (Den illustrerte årsboken for italiensk fotball)?

I 1970 ble denne tittelen kjøpt av Luigi Scarambone fra forlaget Carcano. Før dette ble den utgitt av Rizzoli og skrevet av Leone Boccali (den legendariske sportsjournalisten som skapte den i 1939) og De Vecchi. 

Hvorfor er Panini-logoen en ridder?

Fordi Giuseppe Panini, som elsket gåter og puslespill, oppfant sitt eget kryssord under pseudonymet The Knight. På 70-tallet fantes det også et tidsskrift for samlere av Panini klistremerker hvor frontfiguren var Pipino The Knight (Pipino var kallenavnet for Giuseppe). 

Hvilken var den første samlingen fra Panini som ikke var Calciatori klistremerker?

Aerei e Missili (Fly og missiler) i 1965, fulgt av Animali di tutto il mondo (Verdens dyr). 

Hvilket var det første Panini klistremerket som ble trykket?

Et bilde av Bruno Bolchi, forsvarer og lagkaptein på Inter Milan. 

Hvor mye kostet den første Calciatori pakken?

10 lire (ca. 0,5 Euro cents - ca. 2 norske øre), og den inneholdt kun to klistremerker.

Hva er Il feroce saladino (Den grusomme Saladin)?

Det var et reklameklistremerke trykket i 1937 for Perugina - et italiensk sjokoladeselskap - som pga. en distribusjonsfeil, ble veldig sjelden i nesten hele Italia og derfor veldig verdifull den gangen.  

Når ble flerspråklige billedtekster introdusert første gang?

I 1970 for VM i fotball i Mexico. Dette var også første gang en klistremerkesamling ble solgt og markedsført på et internasjonalt nivå. 

Hvilket var det første klistremerkealbumet som ble utgitt for fotball VM?

“Mexico 70”. Dette albumet falt sammen med den siste utgaven av verdensmesterskapet hvor vinnerlaget ble avbildet med den historiske Jules Rimet pokalen, som i 1974 ble erstattet av dagens FIFA WORLD CUP. 

Hva representerer spilleren som ligger opp-ned - symbolet til Calciatori Panini?

Det er et brassespark av Carlo Parola fra Juventus.